НОВИНИ

Откриване на учебната 2018-2019 година

На 17 септември 2018 година училищният звънец удари за 187 ученика, като най-нетърпеливите да прекрачат прага на ОУ “Св. Паисий Хилендарски” бяха първокласниците. Снимков материал

Група “Математиката може да е лесна и интересна 4 а клас” по проект “Твоят час”

На 17 април 2018 г. учениците от 4 а клас показаха наученото до тук по проекта. Те положиха големи усилия, за да се справят с трудните задачи, които класния ръководител с любов бе подготвил за тях – г-жа Милена Димитрова. Снимков материал

Вторник 17 април 2018

Група “Опознай света 6 а и 6 б клас” , група “Ние и природата – екологичен и здравен туризъм” и група “Фоторепортерите” по проект “Твоят час”

На 30.03.2018 г. се състоя поход до хижа Божур, на който присъстваха три от групите по проект “Твоят час” – “Опознай света 6 а и 6 б клас” с ръководител г-жа Дачева,  “Ние и природата – екологичен и здравен туризъм” с ръководител г-жа Генова и група “Фоторепортерите” с ръководител г-жа Петкова. Две от групите с похода приключиха занятията си по проекта, а “Фоторепортерите” снимаха събитието.  Снимков материал

Петък 30 март 2018

Група “Искам да знам 2 б клас” по проект “Твоят час”

На 19.03.2018 г. учениците от II б клас в класната си стая представиха по много интересен и забавен начин това, което са научили, благодарение на класния си ръководител г-жа Йорданова. Снимков материал

Понеделник, 19 март 2018

Група “В света на приказките 2 а клас” по проект “Твоят час”

На 19.03.2018 г. учениците от II а клас в класната си стая представиха наученото до момента по забавен начин, благодарение на класния си ръководител г-жа Гергана Донева. Снимков материал

Понеделник, 19 март 2018

Прием първи клас за учебната 2018/2019 година

ОУ “Св. Паисий Хилендарски” гр. Горна Оряховица обявява прием на ученици в първи клас за учебната 2018/2019 година. За повече информация в канцеларията на училището.

Вторник, 10 април 2018

Група “Приказен свят 1 а клас” по проект “Твоят час” 

На 23. 03.2018 г. учениците от I а клас в класната си стая представиха с много весело тържество своята представителна изява, по случай завършването на своята група, благодарение на своя класен ръководител г-жа Светлана Михова. По време на обучението си, учениците научиха много неща, по забавен за тях начин. Снимков материал

  

Петък, 23 март 2018

Конкурс “Земята е за нас – ние сме за Земята” – Худ. текстове под патронажа на  РИОСВ гр. Бургас

Габриел Михайлов от 5 а клас е класиран в конкурс “Земята е за нас – ние сме за Земята”, благодарение на ръководителя си г-жа Неделчева.

https://www.facebook.com/riosvburgas/photos/a.1606238769412219.1073741880.1002494616453307/1606439419392154/?type=3&theater

Петък, 23 март 2018

Група “Обичам българската реч 3 а клас” по проект “Твоят час” 

На 21. 03.2018 г. учениците от III а клас в класната си стая направиха с много желание своята представителна изява на тема “Пролетта”, по случай завършването на своята група, благодарение на своя класен ръководител г-жа Валентина Йорданова. Гости и техни помощници бяха техните родители. Снимков материал

Сряда, 21 март 2018

На 09 ноември 2017 година ОУ “Св. Паисий Хилендарски празнува своята 97-годишнина!!!

Четвъртък, 09 Ноември 2017

Днес ние, учениците от Основно училище „Свети Паисий Хилендарски“, Горна Оряховица празнувахме своя патронен празник. В празнични дрехи и с вълнение в душите си припомнихме светлото дело на Паисий, рецитирахме и пяхме. С усмивки и танци отпразнувахме 97-ия рожден ден на нашето училище! Най-малките ученици казаха първите стихове, които са научили. По-големите прочетоха огнените думи на Паисий. Пожелахме си същият огън да гори у всички нас. А ние – учениците от 6 клас, фоторепортерите на нашето училище съхранихме този ден и го отбелязахме, за да се помни!

На 15 септември 2017 година започна новата учебна 2017-2019 година!!!

Петък, 15 Септември 2017

Всички ученици бяха в трепетно очакване на първият звънец, който напомня на учениците, че учебната година започва. ОУ “Св. Паисий Хилендарски” отвори врати за 10 паралелки, от които един подготвителен клас и един първи клас. Думата бе дадена на директора на училището г-н Авелин Драганчев. По-големите ученици бяха подготвили празнична програма за своите учители, родители и съученици. Учителите посрещнаха своите ученици и ги поведоха към класните стаи. Първи прекрачиха прага най-малките – бяха толкова развълнувани.

Трима ученици от ОУ “Св. Паисий Хилендарски” бяха отличени в конкурс, посветен на щастието

Вторник, 09 Май 2017

90 деца от 7 училища и Центъра за подкрепа за личностно развитие в Община Горна Оряховица се включиха в конкурс на тема „Следването на любовта, приятелството и мечтите – щастие за всеки ден”. Конкурсът се организира за втора поредна година от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и е посветен на Международния ден на щастието – 20 март. Участниците се състезаваха в две категории – рисунка и литературно творчество. Авторите на най-добрите творби бяха наградени от кмета инж. Добромир Добрев на специална церемония в Гербовата зала на Общината. Децата бяха приветствани от инж. Добрев и от заместник-кмета Йорданка Кушева, която е и председател на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

В раздела „Изобразително изкуство” бяха представени 78 творби на 74 ученици от три възрастови категории. В първа възрастова група от І до ІV клас победител е второкласникът от ОУ „Елин пелин” – Първомайци Николай Тотев. На второ и трето място се класираха съответно Стела Ценкова на 9 г. от Центъра за подкрепа за личностно развитие и Сара Иванова – ІV клас от ОУ „Св. Паисий Хилендарски”. С поощрителни награди бяха отличени рисунките на третокласника Станислав Попов от ОУ „Св. св. Кирил и Методий” и на 10-годишната Дария Димитрова от Центъра за подкрепа за личностно развитие. Във възрастовата група от V до VІІІ клас първа е Андреа Димитрова – VІІ клас от ОУ „Св. св. Кирил и Методий”. На второ място е класирана рисунката на 12-годишната Михаела Маринова от Центъра за подкрепа за личностно развитие, а трета е творбата на Виржиния Захариева – VІІІ клас от ОУ „Васил Левски” – Върбица. Поощрителна награда получи Борислава Борисова – VІ клас от ОУ „Св. Паисий Хилендарски”. Във възрастовата група от ІХ до ХІІ клас бе присъдено само първо място и то е за рисунката на Ива Пейчева – ХІ клас от ПГЛПИ „Атанас Буров”
В раздела за литературно творчество бяха представени 16 творби на участници от две възрастови категории. Във възрастова група от V до VІІІ клас на първо място е класирана творбата на петокласничката Ема Лазарова от СУ „Георги Измирлиев”. Втора и трета награда бяха присъдени съответно на Стефани Кръстева – VІІІ клас от ОУ „Св. Паисий Хилендарски” и на петокласника Мариян Василев от СУ „Георги Измирлиев”.

              

                                                                               

Лекция “Опасностите в интернет”

26 април 2017 г.

На 26 април 2017 г. се проведе лекция на тема “Опасностите в интернет” с ученици от 5 до 7-ми клас, организирана от Младежки дом в партньорство с Детска педагогическа стая към Районно управление, гр. Горна Оряховица.

Лектор беше инспектор Калин Пенчев, който запозна присъстващите с потенциалните опасности от общуването и използването на Интернет.
Присъстваха учители и ученици от Средно училище “Георги Измирлиев”, Средно училище “Вичо Грънчаров”, Основно училище “Св.св. Кирил и Методий” и Основно училище “Свети Паисий Хилендарски”. Всички ученици получиха листовки с 8 златни правила за безопасност на децата в Интернет.

Ученици от ОУ „Св. Паисий Хилендарски” се включиха в изработването на най-дългата рисунка за Деня на Земята

21 април 2017 г.

20-метрова рисунка нарисуваха деца от училища в Горна Оряховица и Центъра за подкрепа за личностно развитие. Тематичната творба малките художници посветиха на деня на Земята, който се отбелязва на 22 април.
Своеобразното художествено ателие на младите творци бе разположено на първия етаж в Младежкия дом. Докато художниците рисуваха, на импровизираната сцената се изявяваха децата от Вокално-драматична студия „Mamma мia” и от музикалните клубове при Центъра за подкрепа за личностно развитие.
Гост на празника бе заместник-кметът Йорданка Кушева. Освен, че се включи в рисуването на най-дългата рисунка, заместник-кметът връчи на участниците от учебните заведения и от Центъра за подкрепа за личностно развитие грамоти за участие и фиданки червен дъб, които децата да засадят и да се грижат за тях. Младите еколози от Клуб „Земята и ние” при Центъра, бяха засадили саксии с цветя, които ще подарят на потребителите на Дома за възрастни хора в Горски горен Тръмбеш.
След края на еко инициативата младите художници украсиха сградата на Младежкия дом със своята 20-метрова рисунка.
Отбелязването на Международния ден на Земята се организира за поредна година от Младежки дом, с подкрепата на Община Горна Оряховица.

Футболистите на ОУ „Св. Паисий Хилендарски” са първенци в турнир между училища от региона

8 април 2017 г.

Учениците от отбор „Лъвове“ на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ в Горна Оряховица завоюваха първо място в ученически футболен турнир в сл. Леденик. В състезанието, организирано по повод Международния ден на ромите, участваха и отбори от Павликени, Батак, Стражица, Върбовка и Леденик. Турнирът е част от съвместна инициатива на Центровете за развитие в общността Велико Търново, Павликени, Стражица и местните клубове в с. Батак, гр. Бяла Черква, с. Леденик, с. Виноград, гр. Горна Оряховица, създадени към Център „Амалипе”.
Освен в спортните прояви за празника, учениците от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ участваха и във Фестивала на ромската култура “Шишманова баня”, организиран от Община Велико Търново със съдействието на Център „Амалипе“. Там момичетата представиха обичая „Лазаруване“.

            

Датата 19 април предизвика вълнение и много емоции в учениците на нашето училище. На този ден Община Горна Оряховица организира културно-образователен форум, посветен на 140-та годишнина от Априлската епопея. Много преди да удари уречения час учениците започнаха да се подготвят за него – пееха се бунтовните песни на Добри Чинтулов, рецитираха се Ботевите и Вазовите стихове. Учениците, които бяха най-упорити и най-добре се справиха заслужиха своето място на сцената на Общината. Облечени в народни носии те представиха стихотворението „Хайдути“ на Христо Ботев и „Аз съм българче“ на Иван Вазов. С много ентусиазъм и плам изпяха песента на Райна Княгиня: „Кой уши байрака, кой му тури знака: Смърт или свобода…“ Веселина от V-б клас беше облечена като великата българка и развя зеленото знаме на бунта… Нашите ученици се представиха като истински артисти на сцената и изпитаха удовлетворение от своето участие. Те достойно представиха училището ни пред гостите на Общината и участниците във възстановките на въстанието от останалите училища. Гордеем се, че имаме такива сърцати и слънчеви деца!

На 22.04.2016 година децата от ОУ “Св. Паисий Хилендарски” участваха в рисуването на най-дългата рисунка в Младежкия дом в гр. Горна Оряховица по случай “Деня на Земята”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На 26.04.2016 година учениците от IV а клас подготвиха тържество по случай предстоящия празник – Великден. Бяха подготвили песни, стихотворения и разказаха обичаите при боядисването на яйцата. Гости на тържеството бяха нашите приятели от неправителствена организация “Амалипе” в лицето на г-жа Нели Николова. След тържеството за децата от началния курс бе подготвена Великденска работилница, в която с помощта на своите родители и учители децата боядисваха яйца.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На 19 май училището организира спортен празник, на който участваха малки и големи. Бяха организирани от учителите състезния между класове и волейбол между осмокласниците и учителите. Всички отбори, които участваха получиха грамоти.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На 24 май училището бе участник в ежегодтата манифестация на всички училища в град Горна Оряховица.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 На 1 юни – Ден на детето в ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ успешно завършиха подготвителна група, I-III клас. Децата и техните класни ръководители бяха подготвили страхотни програми, с които зарадваха учители, ученици и техните родители.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На 2 юни се проведе едно незабравимо за четвъртокласниците тържество, с което успешно завършиха своето начално образование.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

16.06.2016г. Осмокласниците от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ успешно завършиха учебната година и взеха в своите ръце дипломите си за основно образование. Благодарение на учителките от училището и на самите тях, те подготвиха незабравимо и за техните родители и за учители и гости тържество. На добър час, деца!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На 15 септември 2016 година удари звънецът за начало на учебната година. Тържеството бе най-вълнуващо за малките първокласници, които плахо прекрачиха прага на своя втори дом. Годината започна успешно с два първи класа и с общо 250 ученика, като и тази година в училището ще се провежда самостоятелна форма на обучение. Успешна година на учители и техните ученици!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На 11.11.2016 година нашето училище чества своите 96 години от основаването си. Седмицата преди празника в училището се организираха спортни изяви (канадска борба, волейбол), изложба на рисунки и много други мероприятия. С тържество се отбеляза празника. С богата програма от песни и стихотворения, учениците зарадваха всички, които бяха гости на празника. Честит празник ОУ “Св. Паисий Хилендарски”!